Националният осигурителен институт получи уверение от Пенсионния фонд на Руската

...
 
Националният осигурителен институт получи уверение от Пенсионния фонд на Руската
Коментари Харесай

НОИ: Изплащането на руските пенсии в България е планирано


 

Националният застрахователен институт получи увещание от Пенсионния фонд на Руската федерация (ПФРФ), че „ изплащането на съветските пенсии на територията на България е планувано в най-скоро време “.

От своя страна Национален осигурителен институт поема ангажимент без никакво закъснение да преведе пенсиите на правоимащите лица, когато стане факт приемането на платежната ведомост за първото тримесечие на 2022 година и на паричния превод по банкова сметка на Национален осигурителен институт.

Според съглашение от 2009 година сумите се изплащат от Национален осигурителен институт и ПФРФ на лицата с местоживеене на територията на другата страна всяко тримесечие до 10-о число на последния месец от тримесечието.

От началото на март българската институция имаше усложнения в връзката с съветския пенсионен фонд, само че напъните на ангажираните администрации в Национален осигурителен институт доведоха до уверението на съветската страна, че изплащането следва в най-скоро време.

Нареждането на сумите на пенсиите се реализира към Република България от съветския пенсионен фонд в евро.

За четвъртото тримесечие на 2021 година от ПФРФ бе изпратена платежна ведомост, в която са включени руските пенсии на 5 465 лица за сумата от 872 826, 86 евро, равни на 1 707 100,96 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР